گرمایش از کف
گرمایش از کف بهتر می باشد یا رادیاتور؟ این اولین سوالی می باشدکه ذهن همهی افرادی را که در حال ساختمانسازی می باشند و یا در حال بازسازی ساختمان، درگیر خود میکند. با توجه به تفاوت قیمت گرمایش از کف با رادیاتور کدام شیوه برای گرمایش فضا مناسب تر است؟ گرمایش از کف در مقایسه با رادیاتور، ظاهراً هزینهی بیشتری را داراست، اما گرمای مطلوبتر و مناسب تری داشته است و ذخیرهی انرژی آن هم بهتر می باشد،
از طرفی دیگر در دراز مدت هزینههای مصرفی انرژی شما بسیار کمتر می شود و پایین تر می آید. در این مقاله ابتدا با نحوهی اجرای لوله کشی رادیاتور و گرمایش از کف آشنا شده ایم و متوجهی تفاوت نحوهی عملکرد و کارایی گرمایش از کف با رادیاتور شده و سپس مزیها و معایب این دو را با یکدیگر بررسی می کنیم.
سوالات متداول
گرمایش از کف بهتر می باشد یا رادیاتور؟
در سیستم گرمایش از کف طول لوله ها تقریباً برابر در نظر گرفته می شود، که این در گردش متناسب آب و توزیع گرما و پرت انرژی موثر تر است. میزان حرارتی که سیستم گرمایش از کف برای تامین دمای مطلوب نیاز دارد، بسیار کمتر از سیستم رادیاتور است. این خود به صرفه جویی در مصرف سوخت کمک می کند.
تبدیل گرمایش از کف به رادیاتور امکان پذیر است؟
اتصال گرمایش از کف به رادیاتور به پکیج توسط کلکتور گرمایش از کف و شیر برقی نصبشده روی کلکتور صورت میگیرد. مزیت کلکتور این است که میتوانید بهطور جداگانه مسیر لولههای گرمایش از کف و رادیاتور را کنترل و بررسی کنید.
آیا گرمایش از کف سرطان زاست؟
1- سیستم گرمایش از کف موجب بار دار شدن پرزهای فرش و یا موکت شده و موجب معلق ماندن آنها در هوا می شود به این صورت از طریق تنفس وارد مجاری تنقسی شده و به سرطان می انجامد . 2- استفاده از سیستم مذکور به دلیل تماس مستقیم گرما با دست و یا پا و ورود مستقیم آن به بدن عوارضی چون واریس و پوکی استخوان به همراه دارد.
عمر مفید گرمایش از کف چقدر است؟
عمر سیستم گرمایشی حدود 50 سال تخمین زده شده است.
گرمایش از کف و نوع فعالیت گرمایشی آن
به نوعی از سیستم های گرمایشی گفته میشود که با شیوه همرفتی اقدام به گرم کردن خانه مینماید. عامل ایجاد گرمای گرمایش از کف آب گرم ورودی از موتورخانه یا پکیج است. که در زیر کاشی ها و کف سازی ساختمان قرار میگیرد. علت ایجاد این نوع گرمایش این است که هوا سرد به دلیل تراکم بیشتر ملکول های هوا سنگین تر است و در پایین قرار میگیرد. گرمایش از کف نیز با ایجاد گرما در پایین باعث گرم شدن این قسمت شده به نوعی کمک کاهش مصرف انرژی خواهد شد. در ادامه این مقاله از بوتان به گوشه ای از مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت.
مزایا گرمایش از کف
گرمای متعادل و یکنواخت
نداشتن نوسان گرمایی
آزادی عمل در طراحی داخل خانه
نداشتن خرابی و تعمیرات ( مانند رادیاتور ها
نبود سیاهی و دودگی دیوار ها
کاهش مصرف گاز و منبع انرژی به دلیل پایین بودن دمای آب
تماس مداوم با کف و عامل گرمایی.
معایب گرمایش از کف
بالا بودن زمان استارت و گرم کردن خانه
امکان آسیب رسیدن به کف ساختمان به دلیل ایجاد انبساط ( شروع و بالا بردن سریع دما)
میزان مصرف لوله های پنج لایه بسیار زیاد
نیاز به کندن کف برای جایگذاری لوله ها
امکان کسل کردن و خستگی از گرمای یکنواخت
چگونه سیستم گرمایشی رادیاتور تولید گرما میکند؟
رادیاتورها برای تولید گرما نیاز به یک سیستم گرمایش مرکزی را دارا هستند. در گذشته از موتورخانه استفاده می کردند. در موتورخانه آب گرم میشد و به وسیلهی لولهکشی به رادیاتورها در هر واحد ساختمانی میرسید. امروزه معمولاً پکیج جایگزین موتورخانه شده و کار تولید گرما انجام می گیرد. پکیجها جمع و جورتر بوده و نیاز به اشغال یک فضا مانند موتورخانه نداشته است و معمولاً در آشپزخانه و یا در بالکن نصب می گردند.
قرار گرفتن پکیج در خانه باعث کاهش اتلاف انرژی میگردد. چون معمولاً موتورخانه در زیرزمین قرار داشتندو بعداز گرم شدن ابتدایی آب از طریق لولهکشی به داخل منازل و رادیاتورها گرما میرسید که در این مسیر هم دوباره مقداری انرژی تلف میشد. اما وجود پکیج در خانه این اتلاف انرژی را ندارد. پکیج تنها به وسیله یک پمپ سیرکولاتور و یک مبدل خاص آب را گرم کرده و به رادیاتورهامنتقل می کند.