رادیاتور بوتان وسیله ای فلزی که یک نوع مبدل حرارتی است که گرما را از سیال یعنی آب داغ در سیستم حرارتی(شوفاژ) گرفته و به محیط از طریق تماس سطحی با هوا و از طریق تابش گرمایی انتقال میدهد. جنس رادیاتورها متفاوت می باشدکه میتوان به رادیاتورهای آلومینیومی، فولادی، مسی و چدنی اشاره کرد.
از لحاظ انتقال حرارت مس بهترین انتقال را دارد اما به دلیل گرانی مقرون به صرفه نیست پس از مس بهترین فلز آلومینیوم میباشد که بیشترین بازده حرارتی را دارا بوده و دچار زنگ زدگی نمیشود.
رادیاتور چیست و چه کاربردی دارد؟
رادیاتورها یکی از اساسی ترین زیرساخت های تاسیساتی یک ساختمان به شمار می رود که به عنوان یک مبدل حرارتی برای سرمایش و گرمایش از آن استفاده می شود و بسته به نوع کاربردی که دارند جنس آن می تواند فلزی یا نیمه فلزی باشد. عملکرد رادیاتورها به این شکل است که ابتدا مایعی در لوله های آنها به گردش درآمده و باعث گرم یا سرد شدن محیط می گردد.
سپس آب موجود در رادیاتور به وسیله سیستم حرارت مرکزی گرم شده و از طریق لوله کشی وارد رادیاتور های تعبیه شده در واحد ها می شود. پس از وارد شدن آب گرم به رادیاتور ها ، گرمای آن به وسیله این سیستم ها منتقل می شود و این چرخه ادامه دارد. با انتقال گرمای آب قیمت آبگرمکن دیواری به محیط ، آب گرمای خود را از دست داده و برای گرم شدن مجدد از طریق لوله به موتورخانه باز می گردد و مجددا پس از گرم شدن به رادیاتورها برمی گردد و این روند ادامه پیدا می کند.
قیمت رادیاتور بوتان
برای اطلاع از هزینه ها از طریق شماره های درج شده در سایت بوتان با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.
وظیفه رادیاتور چیست ؟
رادیاتور وسیله گرمایشی است که میتواند حرارت را به دو طریق جابجایی و تابشی از خود بیرون میدهد. رادیاتورها را معمولا از مواد مختلف نظیر آلومینیوم، فولاد و یا چدن ساخته میشود که اکثرا از فلزی که بتواند بیشترین بازدهی گرما را داشته باشد البته قیمت و وزن و …. جزو معیار های فلز ساخت میباشد که با طراحی های متفاوت مانند : پرهای، تخت و لولهای ساخت. میتوان گفت از نظر کارایی انرژی برای گرم کردن یک فضای مشخص رادیاتوری که دارای ظرفیت حرارتی بیشتر، وزن و حجم آبگیری بهینه و در نتیجه سرعت پاسخ بالاتر باشد، مناسب است.
همچنین جهت افزایش کارایی رادیاتور استفاده از شیرهای ترموستاتیک رادیاتور بمنظور کنترل دمای اتاق ضروری است و در نتیجه ماند حرارتی کمتر (وزن کم و حجم آبگیری پایین) در رادیاتورها سبب میشود تا دفعات باز و بسته شدن شیر ترموستاتیک افزایش یابد که این امر سبب میشود تا عمر مفید آن کاهش یابد.
البته مهمترین پارامتر که بیشترین تاثیر را در بهینهسازی مصرف انرژی دارد ، انتخاب رادیاتور مطابق گرمای مورد نیاز فضای طراحی شده میباشد و توجه به این نکته حائز اهمیت است که انرژی در رادیاتورها یک پارامتر میباشد و پارامترهای دیگری نظیر شکل ظاهری و زیبایی رادیاتور ، کیفیت رنگ ، مقاومت مکانیکی آن، طول عمر و مقاومت در برابر خوردگی و همچنین داشتن سطح صاف و بدون لبه تیز، پرداخت سطح نهایی و … موثر است و در طراحی، ساخت و انتخاب رادیاتور باید تمامی موارد فوق لحاظ گردد .
مشخصات فنی رادیاتور و خرید رادیاتور بوتان
طرز کار رادیاتور به این صورت است که گرما از طریق موتور خانه یا پکیج ها و توسط آب گرم به رادیاتور ها منتقل می شود و با انتقال گرما به صورت جابجایی یا تابشی توسط رادیاتور ها محیط پیرامون گرم می شود. پس از گذشت زمان و انتقال حرارت از رادیاتور به محیط دمای آب گرم درون رادیاتور کاهش پیدا می کند و دوباره از طریق مدار برگشت آب مجدد به موتورخانه باز می گردد و این سیکل دوباره تکرار می شود. انتقال آب گرم از موتور خانه ها به رادیاتور و بازگشت آن به موتورخانه توسط لوله های توکار انجام می پذیرد.
انواع رادیاتور از لحاظ شکل ظاهری
رادیاتور پنلی فولادی
رادیاتور پره ای آلومینیومی
رادیاتور قرنیزی
رادیاتور برقی
رادیاتور شیشه ای
رادیاتور حوله خشک کن
انواع رادیاتور شوفاژ از لحاظ جنس
رادیاتور آلومینیومی
رادیاتور فولادی
رادیاتور چدنی
رادیاتور استیل
رادیاتور شیشه ای
انواع رادیاتور بوتان
رادیاتور پانلی:
رادیاتور پنلی بوتان در اکثر مواقع از جنس فولاد می باشد. امروز در اکثر کشورهای اروپایی رواج پیدا کرده است. برخی از ویژگیها و مزایای این نوع رادیاتورها بشرح ذیل میباشد:
یکنواختی بیشتر در گرمایش نسبت به رادیاتورهای پره ای
سطح تابش یکنواخت و گسترده و بالطبع گرمای تابشی بیشتر نسبت به انواع رادیاتور پرهای (هر چه سهم نوع گرمایش تابشی نسبت به گرمایش همرفتی بیشتر باشد، از نظر فیزیولوژی بدن انسان دلپذیرتر خواهد بود.)…
زیبایی و تناسب با اغلب طرحهای دکوراتیو
نصب یکپارچه و آب بندی خوب
امکان نصب از هر طرف رادیاتور
برخی از معایب رادیاتورهای پانلی :
بعلت استفاده از فولاد، امکان زنگ زدن و سوراخ شدگی نسبت به انواع آلومنیومی بویژه در بلند مدت وجود دارد.
در صورت آسیب و سوراخ شدن پانل رادیاتور امکان تعمیر مقرون بصرفه تقریباً وجود ندارد.(کل پنل باید تعویض شود.)
امکان افزایش یا کاهش ظرفیت حرارتی رادیاتور به پانل وجود ندارد. ( در چنین مواردی می توان با انشعاب از لوله رفت و برگشت شوفاژ و استفاده از پانل رادیاتور جداگانه ، ظرفیت حرارتی را افزایش داد. )
نکته بسیار مهم: در کل از نظر راندمان و کارایی رادیاتورهای پانلی فولادی بهترین نوع رادیاتور هستند لکن به شرطی که از یک تولید کننده مطمئن و دارای تکنولوژی خریداری شوند.
تقسیم بندی رادیاتورهای پنلی
رادیاتورهای پنلی قیمت آبگرمکن دیواری بوتان از نظر اندازه و ابعاد نیز با هم متفاوت هستند که با توجه به محیط مورد نظر باید رادیاتور مناسبی را انتخاب کرد. همچنین رادیاتورهای پنلی را با توجه به تعداد پنلها و کانکتورهای به کار رفته، تقسیم بندی نموده اند، این مدل ها عبارتند از:
تک پنلی
تک پنلی تک کانکتور
دو پنلی
دو پنلی تک کانکتور
دو پنلی دو کانکتور
سه پنلی سه کانکتور
رادیاتور پرهای :
در این نوع از رادیاتورها، هر پره از رادیاتور دارای ارزش حرارتی مشخصی است و از ترکیب تعداد پره ها، میتوان ارزش حرارتی مورد نظر متناسب با فضای مورد بحث را بدست آورد. به ترکیب چند پره رادیاتور یک بلوک میگویند.
در اکثر قریب به اتفاق موارد جنس رادیاتورهای پره ای از آلیاژهای آلومنیومی میباشد. برخی از ویژگیها (و بخصوص مزایای) رادیاتورهای پرهای بشرح ذیل میباشد:
امکان کاهش یا افزایش پره و در نتیجه امکان افزایش بار حرارتی بلوک رادیاتور.
امکان تعویض پرههای آسیب دیده ( اگر یک پره سوراخ شد یا به هر دلیل آسیب دید ، امکان آنکه فقط همان پره را تعویض کرد وجود دارد.) البته گاهی هزینه بازکردن بلوک و تعویض یک پره بالاتر از خرید و تعویض کل بلوک رادیاتور میباشد.
قدرت بالاتر نسبت به فولاد (رادیاتورهای پانلی) در مقابل زنگ زدگی
رادیاتور فولادی :
فرآیند تولید انواع رادیاتور پنلی فولادی نیاز به دانش فنی پیچیدهای نداشته و مراحل آن عملیات متداول در صنایع فلزی اعم از مراحل ورقکاری ( برش ،پرس کاری و فرم دهی ) ،جوشکاری (جوش مقاومتی و جـــــوش (اکسی استیلن)،
پوشش دهی بارنگ و کنترل کیفیت را شامل بوده و عمده مواد مصرفی آن را ورق فولادی تشکیل میدهد. پره رادیاتورهای فولادی به صورت یک بلوک غیر قابل تفکیک تولید میشوند. یعنی در خارج از کارخانه نمیتوان به آنها پره اضافه کرد و یا کم نمود. ولی در مورد رادیاتورهای آلومینیومی این قابلیت وجود دارد.
وزن آن برای هر متر مربع سطح حرارتی ۱۰ کیلوگرم و هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای ۶۰ درجه سانتی گراد حدود ۴۴۰ کیلوکالری در ساعت میدهد. این رادیاتورها از ورق آهن و به دو صورت صفحهای و پرهای ساخته میشود.
نوع صفحهای آن از دو ورق پرس شده روی هم که جالی بطور آب گرم در بین آن دو قرار دارد درست شده است و در جاهایی که جایگیری وسایل پخش حرارت ایجاد اشکال میکند استفاده میگردد.
رادیاتور پرهای فولادی نیز به دلیل اینکه بصورت پرهای ساخته شده میتواند سطح راحتی خوبی را در فشاری نسبتاً کمی ایجاد نماید. این رادیاتورهای فولادی نیز از ورق آهن به ضخامت ۲۵/۱ میلیمتر در اندازههای مختلفی میسازند
معمولاً رادیاتورهای ۶۰۰×۲۰۰ و ۵۰۰×۲۰۰ و ۳۰۰×۲۰۰ از انواع آن میباشد که عدد ۲۰۰ نشان دهنده عرض پره های بر حسب میلیمتر است… و اعداد ۶۰۰ . ۵۰۰ . ۳۰۰ فاصله محور پائین تا بالای رادیاتور برحسب میلیمتر میباشد و سطح حراریت رادیاتور فولادی ۶۰۰ × ۲۰۰ مساوی ۳۱/۰ متر مربع و سطح حرارتی رادیاتور ۵۰۰×۲۰۰ مساوی ۲۶/۰ متر مربع و سطح حرارتی رادیاتور ۳۰۰×۲۰۰ مساوی ۰٫۱۸ متر مربع میباشد. اتصال پرههای رادیاتور به همدیگر معمولاً یا از نوع جوش و یا با استفاده از دندههای چپ گرد و راست گرد میباشد.
رادیاتورهای چدنی :
رادیاتورهای چدنی معمولاً نیز مانند رادیاتورهای فولادی بصورت پرهای ساخته میشوند و همانطور که معلوم است جنس آنها از چدن بصورت ریختهگری تولید میگردد و اتصال پرههای رادیاتور چدنی توسط مغزی چپ گرد و راست گرد انجام میگیرد.
این نوع رادیاتور به علت مقاومت در برابر زنگ زدگی و ضخامت جداره و برای محیط های مربوط از این نوع رادیاتور استفاده میشود. ولی در مقابل ضربه شکننده است. خط تولید رادیاتورهای چدنی به دلیل پایین بودن راندمان حرارتی و بالا بودن وزن آنها برچیده شده و تقریبا منسوخ شده می باشد. وزن آن برای هر متر مربع به ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم میرسد. ضریب انتقال حرارتی آن حدود ۱۰ کیلو کالری بر متر مربع به ازای یک درجه اختلاف حرارت میباشد.
رادیاتور آلومینومی :
رادیاتور آلومینیومی بوتان بصورت پرهای و با قطهای تولید میگردند. پرههای رادیاتور آلومینومی به علت داشتن پرههای فرعی جانبی دارای سطح تماس بیشتری نسبت به رادیاتور چدنی و فولادی میباشد و از طرف دیگر به علت هدایت بهتر ( ضریب هدایت آلومینیوم بیشتر از چدن و آهن است)، تبادل حرارتی آن نسبت به رادیاتورهای فولادی و چدنی بیشتر است. هر متر مربع آن در شرایط معمولی و اختلاف دمای ۶۰ درجه سانتی گراد حدود ۳۵۰ کیلوکالری در ساعت به محیط حرارت میدهد.
رادیاتور آلومینیومی سبک تر زیباتر و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به فولادی دارد. ولی از لحاظ قیمت گرانتر میباشد. معمولا در فضاهایی که رطوبت زیاد دارد. مانند حمامها بایستی حتما از رادیاتور آلومینیومی استفاده کرد.
رادیاتورهای آلومینیومی از فرآیند تولید متشکل از ریختهگری تحت فشار، لحیم کاری سخت، رنگ آمیزی و کنترل کیفیت برخوردار بوده که شمشهای آلومینیوم ماده اولیه اساسی تولید آنها بشمار میآیند.
ماهیت عملیات مکانیکی فرآیند تولید و نوع مواد اولیه مورد استفاده در واحدهای تولید رادیاتور، آلودگیهای زیست محیطی را که در بـــــرخی صنایع عامل بازدارنده و محدوده کنندهای بشمار میآیند،
منتفی نموده و به منظور حصول به شرایط استاندارد نیز با ملحوظ داشتن واحدهای کنترل کیفیت مواد، فرآیند و محصول در طرح، پیش بینی های لازم جهت کنترل عوامل آلودهساز و تولید محصولات کیفی برای تامین مقاصد صادرات و پوششدهی هر چه بیشتر بازار مصرف در رقابت با محصولات قابل جانشینی صورت گرفته است.